Welcome Guest
Friday
2024-03-29
0:09 AM

MEDIA BG

Site menu
Log In
Search
Calendar
«  October 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Entries archive
Our poll
Rate my site
Total of answers: 0
Site friends
  • uCoz Community
  • Statistics

    Total online: 1
    Guests: 1
    Users: 0
    Home » 2014 » October » 13 » Топ хакерите от „Анонимъс“ обещаха да убият „Фейсбук“
    2:16 AM
    Топ хакерите от „Анонимъс“ обещаха да убият „Фейсбук“

    топ хакерите от „Анонимъс“ обещаха да убият „Фейсбук“ 

     

    Една от най-големите хакерски организации в света, „Анонимъс“ (Anonymous), обяви, че на 5 ноември ще унищожи социалната мрежа „Фейсбук“. Като причина за желанието си групата изтъква злоупотребата с личните данни на потребитебите на „Фейсбук“ (Facebook) и трудностите при изтриване на профил в мрежата.„Това е борба в името на избора и информираното съгласие“, се казва във видеосъобщение, разпространено от групата в YouTube.com и озаглавено „Операция Фейсбук 5 ноември 2011″ (Operation Facebook, Nov 5 2011).

    „Вашето средство за комуникация, което всички вие толкова обожавате, ще бъде унищожено. Ако сте активист или просто човек, който иска да защити свободата на информация, тогава присъединете се към каузата. Убийте Facebook, за да запазите неприкосновеността на личния си живот“, призовава Anonymous.

    „Facebook продава информация на правителствени агенции и осигурява нелегален достъп на фирми от сферата на сигурността, така че да могат да шпионират хората по света. Някои от тези фирми работят за авторитарни правителства като египетското и сирийското.“

    В съобщението на Anonymous се посочва, че всичко, което един потребител на Facebook остава в мрежата, изтриването напълно на акаунта е невъзможно и цялата лична информация може бъде възстановена във всеки един момент.

    „Facebook знае за вас повече, отколкото семейството ви“, се посочва в съобщението.

     

     

    Групата Anonymous е смятана за отговорна за извършени кибернападения над Пентагона, News corp и други компании и организации. Тя нашумя най-вече след атаките срещу Visa и MasterCard миналата година. Тогава хакерите обявиха, че застават зад създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж, и спряха дейността на сайтовете на двата оператора на кредитни и дебитни карти, които отказаха да приемат дарения за съществуването на спорния сайт.

    Това не е първият път, когато Anonymous застава срещу социалните мрежи. След като Google премахна нейните акаунти в Gmail и Google+, групата обеща да създаде своя собствена социална мрежа, наречена AnonPlus.

     

    Views: 390 | Added by: apokalipsis | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    avatar