Welcome Guest
Thursday
2024-03-28
3:14 PM

MEDIA BG

Site menu
Log In
Search
Calendar
«  October 2015  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Entries archive
Our poll
Rate my site
Total of answers: 0
Site friends
  • uCoz Community
  • Statistics

    Total online: 1
    Guests: 1
    Users: 0
    Home » 2015 » October » 1 » Путин подписа указ за призивоване за военна служба на почти 150 хил. граждани
    9:37 AM
    Путин подписа указ за призивоване за военна служба на почти 150 хил. граждани


    Руският президент Владимир Путин подписа указ за призоваването през октомври-декември 2015 г. на граждани на Руската федерация за военна служба и за уволнение на вече преминаващи я призовани граждани.
    Документът бе поместен вчера на сайта на руския президент, предаде ТАСС.
    Призовават се граждани на възраст 18-27 години, които не са в резерва и по законов ред подлежат на военна служба. Общият им брой е 147 100 души, се посочва в указа.
    По-късно държавният секретар на САЩ Джон Кери, цитиран от Ройтерс, заяви, че американската и руската армия може да проведат разговори още днес, за да се направи така, че да се избегнат непреднамерени конфликти между тях при въздушните им удари в Сирия.
    Той каза това след среща с руския си колега Сергей Лавров.
    Междувременно се проведе среща на високо равнище в кулоарите на Общото събрание на ООН. На нея световни лидери постигнаха съгласие, че миграционната криза изисква глобален отговор.
    Унгарският премиер Виктор Орбан призова за световни квоти, предаде ДПА. За справяне с кризата лидерите призоваха да се сподели товарът от нея, да се зачитат международните човешки права и да се реши въпросът с първопричините, включително сирийския конфликт, насилствения екстремизъм и бедността.
    Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун призова страните да защитават бежанците и да ги третират без дискриминация, да засилят готовността за прием на молби за убежище и да си сътрудничат, за да увеличат броя на районите за разселване на бежанци.
    "Ако имаме глобална солидарност, можем да превъзмогнем тези трагични сцени. И наистина разчитам на Вашето силно и състрадателно лидерство", заяви Бан.
    Орбан посочи, че правителствата все още не осъзнават естеството на предизвикателството, което той определи като "масово миграционно движение", включващо икономически мигранти, бежанци, търсещи убежище и чуждестранни терористични бойци.
    "Това е неуправляем процес", каза Орбан. "Европа няма да може да понесе този товар сама". Унгарският премиер призова Бан да започне консултации за глобален план за споделяне на товара от кризата.
    Той каза, че Унгария не толерира антимюсюлмански настроения и че изпитва "дълбоко състрадание" към хората, които са напуснали домовете си.
    Турският премиер Ахмет Давутоглу, чиято страна приема най-големия брой бежанци в света, призова за глобална подкрепа и за споделяне на товара.
    Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер каза, че е необходимо справяне с първопричините за кризите и отбеляза, че нарушенията на човешки права могат да послужат като ранно предупреждение, че мирът и сигурността са под заплаха, което в крайна сметка може да доведе до масова миграция, а Саманта Пауър, американският постоянен представител в ООН, призова правителствата да не позволяват вътрешната политика да влияе на решенията им за справяне с бежанците.

    Views: 566 | Added by: arxangelbg | Rating: 5.0/1
    Total comments: 0
    avatar